Gratis levering vanaf 20 euro Voor 15.00 besteld, volgende werkdag in huis 14 dagen bedenktijd

FAQ

In onderstaande treft u de veelgestelde vragen met antwoorden, verdeeld in de categorie "Spenen", "Flessen en Flesspenen", en "Accessoires".


Spenen

Is de opdruk van de spenen gevaarlijk voor mijn kindje?

Nee, in tegendeel. Bibi gebruikt kleuren uit echte levensmiddelen en deze zijn absoluut niet schadelijk voor uw kindje. Zelfs niet als uw kindje hier met de tanden overheen schraapt.


Waarom zitten er in het schildje van de fopspeen 2 gaten?

De 2 luchtgaten dienen ter ventilatie en zijn bedoeld voor de veiligheid van kinderen. Als een kind per ongeluk een keer de hele fopspeen in de mond krijgt dan blijft een doorlopende luchttoevoer mogelijk. Let op: de luchtgaten zijn niet bedoeld voor de bevestiging van snoeren etc. Dan komt er namelijk in bovengenoemde geval te weinig lucht door.


Waarom zit er in de fopspeen een klein ventiel waar ook water in kan komen?

Wanneer er geen ventiel in de fopspeen zou zitten dan blijft het siliconen gedeelte hard en heeft deze geen anatomische functie meer. Door het ventiel kan het inderdaad zijn dat er af en toe water in de speen komt bij het uitkoken. Dit kan absoluut geen kwaad; het water is gesteriliseerd en is er gemakkelijk weer uit te duwen.


Hoe vaak wisselen de motieven op de spenen?

Ieder jaar worden de motieven in het voor- en najaar veranderd. Klassiekers als "Papa is the Best" en "I Love Mama" blijven wel steeds in het assortiment.


Hoe vaak moeten de spenen vervangen worden?

Uit veiligheids- en hygiënisch oogpunt moeten de fopspenen om de 6 weken vervangen worden. Controleer de fopspeen iedere keer voordat u deze aan uw kindje geeft. Zeker als uw kindje tandjes heeft is het raadzaam goed op te letten op scheurtjes of zwakke plekken. Zodra u deze ontdekt moet u de fopspeen vernieuwen. Fopspenen zijn om de zuig behoefte te bevredigen en dienen niet als bijtring.


Hoe vaak moet ik de fopspenen reinigen?

Voor het eerste gebruik moet de speen minstens 5 minuten uitgekookt worden. Bij verder gebruik steeds goed afspoelen. Bij regelmatig gebruik ook regelmatig weer uitkoken. Laat de speen na het uitkoken altijd wel eerst goed afkoelen, en druk eventuele restjes water eruit.


Kan een baby stikken in een fopspeen?

De Bibi fopspenen voldoen aan de EN-1400 norm, speciaal ontwikkeld voor veilige producten. Mocht uw kindje de speen volledig in de mond krijgen, zijn er de 2 luchtgaten die voor de lucht toevoer zorgen.


Waarom zijn er fopspenen met en zonder ring?

Fopspenen met ring zijn voor overdag omdat ze makkelijker uit de mond te nemen zijn. Fopspenen zonder ring zijn voor de nacht, zodat uw kindje de speen niet zo makkelijk verliest tijdens het slapen. Bovendien hoeft u het licht niet aan te doen om de speen terug te vinden.


Is het gebruik van fopspeenhouders gevaarlijk?

Nee, alle Bibi fopspeenhouders zijn getest conform de Europese norm 12586 en worden standaard zo gemaakt dat ze geen enkel risico vormen voor het kind. Fopspeenhouders beschermen de speen tegen vervuiling en zijn dus uit hygiënisch oogpunt aan te raden. Toch moeten ze alleen overdag, als het kindje wakker is en er toezicht is, worden gebruikt. 



Flessen & Flesspenen

Wat is Bisphenol A?

Bisphenol A is een synthetische substantie en wordt gebruikt voor de vervaardiging van verschillende soorten kunststof. Het is ook een bestanddeel van polycarbonaat, een zeer veel gebruikte grondstof voor verpakkingen waarbij contact met levensmiddelen plaats vindt. Polycarbonaat wordt o.a. voor de vervaardiging van baby flessen en fopspeen schildjes gebruikt.


Is Bisphenol A schadelijk?

Ja, het is een hormoon actieve substantie; het heeft een oestrogeen achttien werking en kan de hormonale toestand van het menselijk lichaam beïnvloeden. Bisphenol A kan zich losmaken als het materiaal verhit wordt, bijvoorbeeld bij het uitkoken van een fles of speen of bij het vullen van een fles met een warme drank. Bij beschadigingen aan de fles maakt het Bisphenol A zich makkelijker los en neemt het gevaar dat het in het voedsel terecht komt toe. Bij fopspenen kan het zich door het effect van speeksel oplossen en zo binnen komen.


Bevatten de producten van bibi Bisphenol A?

Nee, de Bibi producten bevatten nooit Bisphenol A. Let hier bij de keuze voor flessen en spenen goed op. Kies altijd producten die vrij van Bisphenol A zijn. Producten met Bisphenol A herkent u aan de afkorting PA.


Van welke materialen zijn de flessen van bibi ® gemaakt?

Alle Bibi flessen zijn vervaardigd van polypropyleen, polyamide of glas. Deze grondstoffen zijn 100% vrij van de schadelijke stof Bisphenol A en zwavel.

De voordelen:

  • Bisphenol A en zwavel vrij
  • Melkwit of hoog transparant en -glanzend
  • Breuk bestendig (ook bij < 0 graden C)
  • Krasvast
  • Extreem lange levensduur
  • Bijzonder licht
  • Kookvast / steriliseerbaar
  • Vaatmachinebestandig
  • Spoelmiddelbestandig
  • Geschikt voor de magnetron


Hoe vaak dienen de flessen van Bibi vervangen te worden?

Siliconen flessen zijn zeer duurzaam. Toch adviseren wij om bij regelmatig gebruik, uit hygiënisch oogpunt, de flessen elke 2 maanden te vervangen.


Kunnen de Bibi flessen in de vaatwasser?

Ja, alle Bibi flessen en spenen kunnen in de vaatwasser. Wij raden u wel aan om de flessen en spenen regelmatig 5 minuten uit te koken of te steriliseren in een magnetron sterilisator.


Hoe vaak moeten de flesspenen vervangen worden?

Siliconen flesspenen verouderen niet, maar toch adviseren wij u uit hygiënisch oogpunt de flesspenen na 2 maanden te vervangen.


Waarom hebben de flesspenen van Bibi een ventiel?

Bij het drinken ontstaat een onderdruk in de fles. Omdat baby's niet altijd goed zuigen en daarbij lucht inslikken zit er in elke Bibi flesspeen een ventiel, waar lucht doorheen kan gaan en zo de onderdruk in de fles compenseert. Dankzij het ventiel wordt tevens het risico op lucht inslikken verkleind, waardoor de baby zich beter voelt.


Wat is het voordeel van de "dental vorm"?

Bibi flesspenen en spenen zijn anatomisch perfect gevormd. Bij het drinken blijft de mond is ontspannen houding, worden kaak en tandvlees optimaal ondersteund en de tong spieren dusdanig gestimuleerd dat ze krachtiger worden.



Accessoires

Is er van Bibi een passend product om melkpoeder in mee te nemen?

Ja, Bibi heeft hiervoor een innovatief product. De Bibi melkpoeder dispenser is ideaal om melkpoeder in mee te nemen. Het heeft een speciaal druk ventiel om het melkpoeder er hygiënisch uit te krijgen.


Bevatten Bibi producten weekmakers?

Nee, all Bibi producten zijn vrij van weekmakers.